Novoletna Tajska


NOVOLETNA TAJSKA – KOH CHANG

Iz angelskega mesta, skozi divjino džungle, do rajskega otoka Koh Chang

1.DAN, 21. december 2022: LJUBLJANA – ISTANBUL:
Ob 17.55 uri se dobimo na ljubljanskem letališču Brnik, od koder bomo ob 19.50 uri z letalsko družbo Turskih Airlines poleteli v Istanbul. Obroki in pijača v letalu.

2. DAN, 22. december 2022: ISTANBUL – BANGKOK:
Ob 00.15 uri pristanemo v Istanbulu in nato ob 01.50 uri nadaljujemo polet proti Bangkoku, glavnem mestu Tajske. V angelskem mestu, kako Tajci radi imenujejo Bangkok bomo pristali ob 14.55 uri po krajevnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih se bomo odpeljali do hotela Bangkok City ali podobnega, namestitev in nočitev.

3. DAN, 23. december 2022:  BANGKOK :
Po zajtrku bomo pričeli z ogledi mesta. Vkrcali se bomo na tipično tajsko "dolgorepo" ladjico in se popeljali po slikovitih kanalih - klongih, kjer bomo spoznavali pestrost in raznolikost bangkoškega življenja na reki. Med potjo se bomo povzpeli na mogočen Tempelj jutranje zore – Wat Arun, ki se samozavestno dviga nad reko Chao Phraya. Sledi ogled Bangkoka, angelskega mesta, kot ga imenujejo Tajci. Kraljeva palača nas bo osupnila s svojimi impresivnimi stavbami, skupaj z Wat Phra Kaewom - Templjem Smaragdnega Bude, ki je znan kot najlepše in najpomembnejše budistično svetišče na Tajskem. Ogledali si bomo še najstarejši bangkoški tempelj - Wat Pho, kjer veličastni in enormni (46 m) Buda v nirvani sproščeno počiva.

4. DAN, 24. december 2022: BANGKOK – PLAVAJOČE TRŽNICE – TRAIN MARKET – BANGKOK:
Po zgodnjem zajtrku se bomo po kakšni uri vožnje melo pred 09.00 ustavili v mestecu Maeklong, ki slovi po edinstveni tržnici na tirih, ki jo domačini imenujejo kar Tržnica zaprtih tend. Nadaljevali bomo z vožnjo v Damnoen Saduak, kjer se bomo s čolni zapeljali skozi največje plavajoče tržnice na Tajskem. Povratek v Bangkok in prevoz na postajo, od koder se bomo s spalnim vlakom  (ali s spalnim avtobusom) odpeljali proti drugemu največjemu tajskemu mestu, 695 km oddaljenemu Chiang Maiu.
Možnost za doplačilo cca 80,00 EUR polet v Chiang Mai in nočitev v hotelu. Prevoz na letališče, polet. Po pristanku vas na letališču vas pričaka lokalni vodnik, ki poskrbi za prevoz do hotela Royal Lanna ali podobnega. Namestitev in dodatna nočitev v hotelu.

5. DAN, 25. december 2022: CHIANG MAI:
Jutranji prihod ob 08.40 v Chiang Mai. Sledi ogled »Vrtnice severa«, kakor radi imenujejo Chiang Mai, ki se razprostira ob reki Ping. Ogledali si bomo tempelj –- Wat Phra Thart, ki leži na gori Doi Suthep in je znan kot simbol Chiang Maia. Ustavili se bomo še v tovarnicah, kjer še vedno ročno tkejo svilo, izdelujejo senčnike, izdelke iz lesa, ratana in keramike, ter v brusilnici dragih kamnov. Kosilo. Popoldanske urice bomo preživeli v Kraljestvu tigrov (vstopnina za doplačilo),  kjer se bomo lahko lahko fotografirali s temi velikimi mačkami, saj jih v omenjenem kraljestvu lagodno živi več kot 100. Povratek v hotel ter nočitev.

6. DAN, 26. december 2022: TREKING: 
Po zajtrku pride na vrsto že težko pričakovani treking. S »pick up« džipi se bomo iz Chiang Maia odpeljali do vznožja hribovitega džungelskega področja, od koder bomo pot nadaljevali peš do vasi gostoljubnih gorskih plemen. So animisti, budisti, med njimi najdeš celo kristjane.  Kosilo. Prisluškovali bomo nenavadnim zvokom džungle. Sledi kopanje in hranjenje simpatičnih slonih nato pa pot pod noge in hop na bambusove splave, s katerimi se bomo spuščali včasih tudi po precej deročih vodah gorske reke do mesta, kjer nas bodo čakali džipi, ki nas bodo odpeljali nazaj v Chiang Mai. Nočitev.

7. DAN, 27. december 2022: CHIANG MAI - CHIANG RAI – CHIANG MAI:
Zajtrk in prosto za samostojne oglede ali nakupe.. Za doplačilo 65,00 EUR možnost celodnevnega izleta v Chiang Rai, ki leži v srcu Zlatega Trikotnika, ob tromeji Laos, Myanmar (Burma) in Tajska in poleta v Bangkok. Najprej se bomo ustavili v Belem Templju, katerega priznani tajski umetnik sam gradi že destletja.  Sledi postanek v vasici plemena Padong, bolj znanega po imenu »dolgovrati Kareni«. Padongi vsem ženskam v plemenu že kot malim deklicam okoli vratu obešajo obroče, ki jim z leti nesorazmerno podaljšajo vrat. Nato se bomo odpeljali k obrežju velike mejne reke Mekong, kjer nas bo čakalo kosilo. S čolni se bomo zapeljali do tromeje Tajska, Burma in Laos, kjer bomo tudi pristali in se podali na krajši sprehod. Prevoz nazaj v  Chiang Mai, nočitev v hotelu.

8. DAN, 28. december 2022 KUHARSKI TEČAJ:
Zajtrk in prosto do večernega prevoza na železniško postajo, od koder se z spalnim vlakom ali pa spalnim avtobusom odpeljemo nazaj proti Bangkoku.  Možnost za doplačilo  - 30,00 EUR - tečaj Tajske kuhinje. Najprej se boste odpravili na tržnico in izbrali sveže sestavine, s katerimi boste s pomočjo veščih kuharjev pripravili nekaj okusnih tajskih dobrot.
Možnost za doplačilo cca 80,00 EUR polet v Bangkok in dodatna nočitev v hotelu.

9. DAN, 29 . december 2022:  BANGKOK– KOH CHANG:
Jutranji prihod v Bangkok, od koder bomo tako nadaljevali pot po cesti do Trata in nato z ladjo do otoka Koh Chang. Prevoz do hotela Kai Bae Beach resort, namestitev in nočitev. 

10. - 12. DAN, 30. december 2022 – 01. januar 2023: KOH CHANG:
Zajtrk. Bivali bomo v prijetnem hotelu le nekaj metrov od morja, kjer nas bo nežna melodija južnokitajskega morja zazibala v prijeten sen. Privoščili si bomo zaslužene počitnice ob toplem morju, primernem za plavanje, ribolov, kot tudi za potapljanje in občudovanje podvodne favne in flore. Ponuja se nam tudi možnost individualnih izletov po otoku, na katerem je veliko naravnih zanimivosti, ali pa obisk bližnjega arhipelaga, ki je razglašen za narodni morski park. Na Koh Changu bomo preživeli nepozabne dni pod vročim tropskim soncem, kjer se lahko zatečeš v prijetno hladno okrilje visokih kokosovih palm. Priprava na najdaljšo noč. Cena morebitne obvezne novoletne večerje še ni znana (cca 50,00 EUR). Nočitev.

13. DAN, 02. januar 2023: KOH CHANG – BANGKOK:
Zajtrk in prevoz v pristanišče, od koder bomo odpluli nazaj na celino in nato po cesti do letališča v Bangkoku.  Ob 23.45 poletimo proti Istanbulu.

14. DAN, 03. januar 2023: ISTANBUL - LJUBLJANA: 
Ob 06.25 uri bomo pristali v Istanbulu. Nato pa ob 08.30 uri nadaljujemo z letom na Brnik, kjer pristanemo ob 08.45 uri.

DATUM ODHODA: 21. DECEMBER 2022

CENA ARANŽMAJA: 1.775,00 EUR

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 345,00 EUR

POPUST ZA OTROKA OD 2 DO 12 LET V SOBI S STARŠI: 165,00 EUR

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 16, v kolikor potuje manj kot 15 potnikov, (vsaj 10 oseb) se potovanje podraži za 95,00 EUR po osebi

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: NAVEDEN letalski prevoz do Bangkoka in nazaj, navedeni leti po Tajski, letališke pristojbine, prevozi s spalnimi vlaki ali avtobusi, minibusi, »pick up« džipi in ladjo po Tajski, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah s kopalnico (WC, prha) v navedenih ali podobnih hotelih enake kategorije 3***/4****, zajtrki in navedeni obroki, ogledi, vstopnine, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca pri skupinskih odhodih ter organizacijski stroški.
V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine 20,00 EUR, nezgodno zavarovanje.


Povpraševanje

 

Kje smo