Novoletni Vietnam

1.DAN, 21.12.2022, LJUBLJANA - ISTANBUL
Ob 17.45 uri se dobimo na letališču Brnik, od koder bomo ob 19.5 0 uri poleteli v Istanbul. Obroki in pijača v letalu.

2. DAN, 22.12.2022, ISTANBUL – HA NOI
Ob 00.15 uri bomo pristali v Istanbulu in nato ob 02.05 uri nadaljevali z letom v Hanoi, glavno mesto Vietnama, kjer bomo pristali ob 15.25 uri po krajevnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih se bomo odpeljali do hotela Adamas ali podobnega. Namestitev ter prosto. Nočitev.

3. DAN, 23.12.2022: HA NOI
Po malo poznejšem zajtrku bomo pričeli z ogledom prestolnice Vietnama z obiskom templja Ngoc Son iz 18. stoletja in se nato sprehodili skozi mesto, ki se baha tako z odličnimi primerki francoske kolonialne arhitekture kot tudi z mističnimi budističnimi templji. Nadaljevali bomo z ogledi Templja literature, ki je znan kot prva vietnamska univerza. Obisk katedrale Sv. Jožefa in operne hiše nas bo opomnil na francosko nadvlado Vietnama v 19. in 20. stoletju. Sprehodili se bomo še po bogato založeni tržnici. Če bo dovolj časa, se bomo ustavili še pri mavzoleju, kjer v steklenem sarkofagu počiva prvi predsednik Vietnama, spoštovani Ho Chi Minh. Ogledali si bomo njegovo bivšo rezidenco in Pagodo enega stebra, ki spominja na lotosov cvet. Pred povratkom v hotel bomo prisostvovali značilni predstavi vodnih lutk. Povratek v hotel in nočitev.

4. DAN, 24.12.2022: HANOI – HALONG – HANOI
Zajtrk in prosto za samostojne oglede mesta. Možnost za doplačilo – 65,00 EUR – celodnevnega izleta v Halong Bay. Po cesti se bomo odpeljali proti obali južnokitajskega morja v Halong Bay. Podali se bomo na štiri urno križarjenje po zalivu Halong, ki velja skupaj s 3000 apnenčastimi otočki za naravni dragulj Azije. Na našem »križarjenju« si bomo privoščili okusno morsko kosilo in se ustavili na enem izmed otokov in se spustili v veličastno podzemno jamo. Popoldan bomo zapustili Halong Bay in se odpeljali nazaj do cca 3 ure oddaljenega Hanoia. Nočitev v istem hotelu.

5. DAN, 25.12.2022: HANOI - DANANG – HOI AN
Zajtrk in prosto do prevoza na letališče, od koder bomo poleteli v Danang. Po pristanku se bomo odpeljali proti bližnjemu Hoi An. Namestitev v tem slikovitem mestu, imenovanem tudi Faifo v hotelu Pearl River Hoi An resort ali podobnem. Nočitev.

6. DAN, 26.12.2022, HOI AN
Po zajtrku si bomo ogledali dvoranski kompleks kitajske skupnosti iz Fujiana in čudovit japonski most iz 16. stoletja. V starem mestnem jedru bomo obiskali tudi najstarejšo hišo v mestu - Tan Ky, ki predstavlja mešanico japonske, kitajske, indijske in vietnamske arhitekture. Sprehod med ozkimi uličicami Hoi Ana, ki je pod zaščito Unesca, bomo zaključili z ugodnim nakupovanjem na slikoviti tržnici. Prevoz do hotela in prosto popoldne. Nočitev.

7. DAN, 27.12.2022: HOI AN – HUE- HO CHI MINH CITY
Zajtrk in prosto za samostojne oglede Hoi Ana ali pa obisk bližnje China Beach do prevoza na letališče, od koder bomo poleteli v Ho Chi Minh City. Prevoz do hotela Queen Ann ali podobnega, namestitev in nočitev. Možnost za doplačilo 56,00 EUR celodnevnega izleta v Hue. Na poti se bomo ustavili v chamskem muzeju, kjer si bomo, med drugim, pogledali spomenik hindujskemu bogu Ganeshi. Nadaljevanje poti v Hueju. Ogled starega cesarskega mesta, ki se nahaja znotraj Citadele in je bilo zgrajeno v zgodnjem 19. stoletju po vzoru Prepovedanega mesta v Pekingu. V cesarsko mesto bomo vstopili skozi glavni vhod Ngo Mon Gate in si ogledali Palačo Thai Hoa, ki je bila zgrajena 1803 leta. Nadaljevali bomo z ogledi Dvoran Mandarinov, kjer so se urili za cesarske obrede in z obiskom Prepovedanega Škrlatnega mesta. Sledi ogled Thien Mu pagode, ki je ena izmed najbolj veličastnih v deželi. Pred grobnico cesarja Tu Duca, ki je uspešno vladal Hueju pred več kot sto leti, se bomo poklonili njegovemu spominu. Prevoz na letališče in polet v Ho Chi Minh City. Prevoz do hotela Queen Ann ali podobnega in nočitev.

8. DAN, 28.12.2022, HO CHI MINH – CU CHI – HO CHI MINH
Po zajtrku se bomo »spopadli« z ogledi največjega mesta Vietnama in njegove okolice, ki je tako gospodarsko kot tudi kulturno središče dežele. Peljali se bomo mimo bivše ameriške ambasade in mimo bivše rezidence predsednika Južnega Vietnama, katero so preimenovali v Palačo združitve. Nato bomo obiskali nekatere zgradbe iz francoskega kolonialnega obdobja, katedralo Notre Dame, staro pošto.... Če bo čas dopuščal, si bomo lahko ogledali tudi vojni muzej, v katerem so prikazane grozljive fotografije vietnamsko – ameriške vojne. Po kosilu v lokalni restavraciji se bomo odpeljali do razvpitih Cu Chi tunelov – mesta pod zemljo, katere so v dolžini preko 200 kilometrov zgradili vietnamski borci v dolgotrajnem boju za neodvisnost. Povratek v hotel in nočitev.

9. DAN, 29.12.2022: HO CHI MINH – PHAN TIET / MIU NE
Po zajtrku nas bodo odpeljali do cca 4 ure oddaljenega obmorskega letovišča Mui Ne. Namestitev v hotelu Unique Mui Ne resort ali podobnem. Privoščili si bomo uživanje na plaži. Nočitev.

10 – 12. DAN, 30.12. 2022 – 01. 01.2023: MUI NE
Zajtrk ter prosto za samostojne oglede ali le za uživanje na plažah in plavanje v toplem morju. Zvečer si lahko privoščite okusno in poceni morsko hrano. Lahko pa se podamo na ogled bližnjih peščenih sipin ali magičnega potoka, ki teče skozi zanimiv kanjon. Nočitev.

13. DAN, 02.01.2023, MUI NE – HO CHI MINH
Zajtrk in prosto do prevoza na letališče Saigon, od koder bomo ob 22.20 uri poleteli proti Istanbulu.

14. DAN, 03.01.2023: ISTANBUL – LJUBLJANA
Ob 06.00 uri bomo pristali v Istanbulu in nato ob 08.30 uri nadaljevali s poletom proti letališču Brnik, kjer pristanemo ob 08.45 uri.


DATUM ODHODA: 21. december 2022

CENA ARANŽMAJA PO OSEBI
1.745,00 EUR, pri najmanj 20 potnikih, cena se podraži za 95,00 EUR na osebo, če potuje manj potnikov - najmanj 10.

Doplačilo za enoposteljno sobo: 285,00 EUR

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV
16


V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO
navedeni letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, namestitev v dvoposteljnih sobah v navedenih hotelih ali podobnih hotelih enake kategorije na osnovi nočitve z zajtrkom, navedeni obroki, prevozi, ogledi in vstopnine po programu, lokalni angleško govoreči vodnik, slovenski vodnik/spremljevalec ter organizacija potovanja.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO
stroški pridobitve vietnamskega vizuma (garantno pismo) 10,00 EUR v Sloveniji, 25,00 USD se plača ob prihodu na letališče v Ho Chi Minhu, dodatna hrana, pijača, storitve po vaših navodilih, napitnine 20,00 EUR po osebi.

VIZUM
Za vstop v Vietnam slovenski državljani otrebujemo vietnamski vizum. Vizum se pridobi ob predhodni najavi, direktno na letališču. Za pridobitev vizuma potrebujemo potni list, prazno stran v potnem listu, dve fotografiji in izpolnjen obrazec.

COVID19 PROTOKOL
Za vstop je potreben negativen PCR test nartejen znotraj 72 ur pred odhodom ali pa hitri antigenski test nerejen v zadnjih 24 urah pred odhodom.

PRIJAVE
Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.
 

Povpraševanje
 

Kje smo