Novoletni Vietnam - 19. december 2024

Spoznajte deželo starodavnih kultur,
prisrčnih ljudi ter slikovite narave


1.DAN, 19.12.2024, BENETKE - ISTANBUL:
Ob 17.30 uri se dobimo na  beneškem letališču Marco Polo, od koder bomo ob 19.35 uri poleteli v Istanbul. Obroki in pijača v letalu.

2. DAN, 20.12.2024, ISTANBUL – HO CHI MINH CITY:
Ob 00.05 uri bomo pristali v Istanbulu in nato ob 03.05 uri nadaljevali z letom v Ho Chi Minh City, nekoč glavno mesto južnega Vietnama, kjer bomo pristali ob 17.00 uri po krajevnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih se bomo odpeljali do hotela Acnos Saigon ali podobnega v centru mesta. Namestitev ter prosto. Nočitev.

3. DAN, 21.12.2024, SAIGON – CU CHI:
Po zajtrku se bomo »spopadli« z ogledi največjega mesta Vietnama in njegove okolice, ki je tako gospodarsko kot tudi kulturno središče dežele. Peljali se bomo mimo bivše ameriške ambasade in mimo bivše rezidence predsednika Južnega Vietnama, katero so preimenovali v Palačo združitve. Nato bomo obiskali nekatere zgradbe iz francoskega kolonialnega obdobja, katedralo Notre Dame, staro pošto…. Če bo čas dopuščal, si bomo lahko ogledali tudi vojni muzej, v katerem so prikazane grozljive fotografije vietnamsko – ameriške vojne. Po kosilu v lokalni restavraciji se bomo odpeljali do razvpitih Cu Chi tunelov – mesta pod zemljo, katere so v dolžini preko 200 kilometrov zgradili vietnamski borci v dolgotrajnem boju za neodvisnost. Povratek v hotel in nočitev.                  

4. DAN, 22.12.2024, HO CHI MINH - DELTA MEKONGA – HO CHI MINH:
Zajtrk in prosto za samostojno odkrivanje mesta. Nočitev. Za doplačilo 55,00 EUR za lahko odločite za celodnevni izlet v delto reke Mekong, ene izmed desetih največjih rek na svetu. Presenetil nas bo preprost način življenja domačinov ob rodovitnih rokavih delte. Z ladjico se bomo tudi zapeljali med otoki, kjer se bomo ustavili na plantažah tropskega sadja. Kosilo v lokalni restavraciji.  Ob povratku nazaj v Saigon prosto za ugodne nakupe. Nočitev v istem hotelu.

5. DAN, 23.12.2024, HO CHI MINH CITY – DANANG – HOI AN:
Zgodnji zajtrk in prevoz na letališče, od koder poletimo proti Danangu, kjer pristanemo po cca uri leta. Sledi prevoz do Hoi Ana. Namestitev v tem slikovitem mestu, imenovanem tudi Faifo v hotelu Silkian. Ogledali si bomo dvoranski kompleks kitajske skupnosti iz Fujiana in čudovit japonski most iz 16. stoletja. V starem mestnem jedru bomo obiskali tudi najstarejšo hišo v mestu - Tan Ky, ki predstavlja mešanico japonske, kitajske, indijske in vietnamske arhitekture. Sprehod med ozkimi uličicami Hoi Ana, ki je pod zaščito Unesca, bomo zaključili z ugodnim nakupovanjem na slikoviti tržnici. Prevoz do hotela in nočitev.

6. DAN, 24.12.2024, HOI AN - HUE – HOI AN:
Zajtrk in prosto za samostojne oglede Hoi Ana ali pa obisk bližnje China Beach. Nočitev. Možnost za doplačilo 56,00 EUR celodnevnega izleta v Hue. Na poti se bomo ustavili v chamskem muzeju, kjer si bomo, med drugim, pogledali spomenik hindujskemu bogu Ganeshi. Nadaljevanje poti v Hueju. Ogled starega cesarskega mesta, ki se nahaja znotraj Citadele in je bilo zgrajeno v zgodnjem 19. stoletju po vzoru Prepovedanega mesta v Pekingu. V cesarsko mesto bomo vstopili skozi glavni vhod Ngo Mon Gate in si ogledali Palačo Thai Hoa, ki je bila zgrajena 1803 leta. Nadaljevali bomo z ogledi Dvoran Mandarinov, kjer so se urili za cesarske obrede in z obiskom Prepovedanega Škrlatnega mesta. Sledi ogled Thien Mu pagode, ki je ena izmed najbolj veličastnih v deželi. Pred grobnico cesarja Tu Duca, ki je uspešno vladal Hueju pred več kot sto leti, se bomo poklonili njegovemu spominu. Povratek v Hoi An.

7. DAN, 25.12.2024, HOI AN - HA NOI:
Zajtrk in prevoz na letališče Danang, od koder poletimo proti Hanoiu. Po pristanku bomo pričeli z ogledom prestolnice Vietnama z obiskom templja Ngoc Son iz 18. stoletja in se nato sprehodili skozi mesto, ki se baha tako z odličnimi primerki francoske kolonialne arhitekture kot tudi z mističnimi budističnimi templji. Nadaljevali bomo z ogledi Templja literature, ki je znan kot prva vietnamska univerza. Obisk katedrale Sv. Jožefa in operne hiše nas bo opomnil na francosko nadvlado Vietnama v 19. in 20. stoletju. Sprehodili se bomo še po bogato založeni tržnici. Če bo dovolj časa, se bomo ustavili še pri  mavzoleju, kjer v steklenem sarkofagu počiva prvi predsednik Vietnama, spoštovani Ho Chi Minh. Ogledali si bomo njegovo bivšo rezidenco in Pagodo enega stebra, ki spominja na lotosov cvet. Namestitev v hotelu Minasi Premuim. Zvečer bomo prisostvovali značilni predstavi vodnih lutk. Povratek v hotel in nočitev.
              
8. DAN, 26.12.2024, HANOI – HALONG – HANOI:
Zajtrk in celodnevni izlet v Halong Bay. Po cesti se bomo odpeljali proti obali južnokitajskega morja  v Halong Bay. Podali se bomo na štiri urno križarjenje po zalivu Halong, ki velja skupaj s 3000 apnenčastimi otočki za naravni dragulj Azije. Na našem »križarjenju« si bomo privoščili okusno morsko kosilo in se ustavili na enem izmed otokov in se spustili v veličastno podzemno jamo. Popoldan bomo zapustili Halong Bay in se odpeljali nazaj do cca 3 ure oddaljenega Hanoia. Nočitev v istem hotelu.

9. DAN, 27.12.2024, HANOI -HOA LU (NINH BINH) - HANOI:
Zajtrk. Prosto za samostojne oglede mesta.  Možnost za doplačilo 65,00 EUR celodnevnega izleta v Ninh Binh Po zajtrku se bomo odpeljali do cca 2 uri oddaljene province Ninh Binh. Najpej se bomo vkrcali na čolne in po reki Tam Coc odpluli skozi čudovito pokrajino, kjer rečico obdajajo ozke ravnice z riževimi polji katere omejujejo pobočja visokih strmih hribov. Nekajkrat pa se bomo iz ene doline v drugo zapeljali kar skozi kraško jamo. Obiskali bomo še starodavno prestolnico vietnamam Hoa Lu, ki datira v 10 stoletje. Ogledali si bomo templja kraljev Dina in Leja, ki veljata za ustanovitelja mesta. Povratek v Hanoi. Nočitev.      

10. DAN, 28.12.2024, HA NOI– OTOK PHU QUOC:
Zajtrk in prosto do prevoza na letališče, od koder poletimo na otok Phu Quoc. Prevoz do hotela Chez Carolle beach reosrt in namestitev. Privoščili si bomo uživanje na plaži. Nočitev.

11– 13. DAN, 29. – 31.12.2024, PHU QUOC:
Zajtrk ter prosto za samostojne oglede ali le za uživanje na plažah in plavanje v toplem morju. Zvečer si lahko privoščite okusno in poceni morsko hrano. Nočitev.

14. DAN, 01.01.2025, PHU QUOC - SAIGON – ISTANBUL:
Zajtrk in prosto do prevoza na oroško letališče od koder poletimo v Saigon. Ob 21.40 uri poletimo proti Istanbulu.

15. DAN, 02.01.2025, ISTANBUL – LJUBLJANA:
Ob 05.00 uri bomo pristali v Istanbulu in nato ob 08.35 uri nadaljevali s poletom proti letališču Brnik, kjer pristanemo ob 08.55 uri.

DATUM ODHODA: 19. december 2024

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 16

CENA ARANŽMAJA PO OSEBI: 2.585,00 EUR, če potuje manj potnikov – najmanj 10 se cena podraži za 120,00 EUR po osebi

MOŽNOST DOPLAČILA ZA HOTEL AMARIN RESORT & SPA PHU QUOC: + 70,00 EUR PO OSEBI

Doplačilo za enoposteljno sobo: 285,00 EUR

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, namestitev v dvoposteljnih sobah v  navedenih hotelih ali podobnih hotelih enake kategorije na osnovi nočitve z zajtrkom, navedeni obroki, prevozi, ogledi in vstopnine po programu, lokalni angleško govoreči vodnik, slovenski vodnik/spremljevalec ter organizacija potovanja.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:, stroški pridobitve vietnamskega e-vizuma 30,00 EUR v Sloveniji, dodatna hrana, pijača, storitve po vaših navodilih, napitnine lokalnim vodnikom in šoferjem 20,00 EUR po osebi.


COVID19 PROTOKOL: za vstop ni omejitev, obvezno pa je dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco, ki krije stroške za najmanj 10.000 USD

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.

 

Povpraševanje


 

Kje smo