Šri Lanka - 19. julij 2024

ŠRI LANKA

 

Pred nami je 14 dnevni program skozi katerega bomo lahko čisto od blizu spoznali utrip Šri Lanke in življenje njenih prijetnih domačinov. Privoščili si bomo potepanje po starodavnih templjih in sprehod po neokrnjeni naravi, se podali na safari, čas bo tudi za lenarjenje na peščenih plažah,…..

 

 

1. DAN, 19. JULIJ 2024: LJUBLJANA – ISTANBUL (P)

Ob 07.00 uri se dobimo na ljubljanskem letališču, od koder bomo ob 08.55 uri z letalsko družbo Turkish Airlines poleteli v Istanbul, s pristankom ob 12.15 uri. Ob 18.35 uri bomo nadaljevali z letom v Colombo. Obrok in pijača v letalu.

2. DAN, 20. JULIJ 2024: COLOMBO – FARMA ŽELV – SAFARI PO REKI MADU – BERUWELA (P,V,N)

V prestolnici Šri Lanke bomo pristali ob 05.25 uri po krajevnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih (slovenski državljani za vstop na Šri Lanko potrebujemo vizum, ki se ga pridobi na spletu in stane 50,00 EUR) se bomo odpeljali do obmorskega letovišča Beruwela. Na poti bomo obiskali želvjo farmo, kjer domačini skrbno bedijo nad novimi rodovi teh ogroženih bitij, ki jih nato spuščajo v morje. Kasneje se bomo ustavili ob reki Madu in se s čolnom podali na rečni safari, kjer bomo obiskali otočke, kjer domačini gojijo najbolj kvaliteten cimet. Namestitev v hotelu Earls Reef ali podobnem enake kategorije. Večerja in nočitev.

3. DAN, 21. JULIJ 2024: BERUWELA - GALLE – UDAWALAWA – PREHODNI DOM ZA SLONE- NARODNI PARK YALE – KATARAGAMA (Z,V,N)

Po zajtrku bomo naše potovanje nadaljevali v Katharagamo. Na poti se bomo ustavili še v simpatičnem mestecu Galle, ki še vedno ohranja tipičen nizozemski značaj. Med potjo si bomo ogledali tipične šrilanške ribiče v Ahangami, ki na kolih sedijo v morju, kjer čakajo na ulov. Prihod V Ath Athuru Sevana, kjer bomo prisostvovali hranjenju približno 40 slonjih mladičkov. Kasneje nas bo pot vodila do narodnega parka Yala, kjer bomo na safariju iz terenskega vozila opazovali pester in bogat živalski svet (brkati medvedi, leopardi, različne vrste srnjadi, divji prašiči, krokodili, kače, opice, divji sloni, številne ptice. Prevoz do Kataragame, večerja in nočitev v Hotelu Mandara Rosen ali podobnem hotelu enake kategorije.

4. DAN, 22. JULIJ 2024: KATARAGAMA - SLAP RAWANA  - MALI ADAMOV VRH -ELLA (Z,V,N)

Po zajtrku bomo našo pot nadaljevali v pokrajino Ella. Omenjena pokrajina je polna čudovitih razglednih točk. Tako se bomo ustavili ob prelepem slapu, ki bo zagotovo pristal med našimi slikovnimi spomini iz Šrilanke. Sledi lažji enourni trekking do Malega Adamovega vrha. Prevoz do namestitve 88th Ella ali podobne namestitve. Večerja in nočitev.

5. DAN, 23. JULIJ 2024: ELLA - PANORAMSKA VOŽNJA Z VLAKOM – NUWARA ELIYA – NAWALAPITIYA (Z,V,N)

Zajtrk. Naše potepanje bomo popestrili z vožnjo z vlakom, ki nam bo postregla z možnostjo občudovanja čudovite narave. V kraju Nanuoya bomo izstopili in z avtobusom nadaljevali do Nuwara Eliye, ki se zaradi značilne angleške arhitekture imenuje kar Mala Anglija. Vzeli si bomo čas za umirjen sprehod. Kasneje bomo na čajevih plantažah priča kako pridne ženske roke obirajo čajeve lističe. V tovarnici nam bodo pokazali kako pridelujejo tudi eno izmed najboljših vrst čaja na svetu. Seveda bomo to opojno pijačo tudi poizkusili. Sledi vožnja do Nawalapitiye. Večerja in nočitev v hotelu Okwin Resort ali podobnem hotelu enake kategorije.

6. DAN, 24. JULIJ 2024: NAWALAPITIYA -KOSILO Z DOMAČINI – RAFTING –KANDY (Z,V,N)

Zajtrk. Odpravili se bomo do vasi Kithulgale, kjer so snemali znameniti film Most na reki Kwai. Spoznali se bomo s pridnimi vaščani, lahko bomo vstopili v njihovo domačijo in z malo sreče poiskusili njihovo tipično pivo – toddy, ki ga pridelujejo iz cvetov palme kithul. V eni izmed domačij nam bodo postregli tipično šri lanško kosilo. Okrepčani bomo ta dan tudi malce športno obarvali, ko se bomo na nenevarnem raftingu spustili včasih tudi po malce bolj deročih vodah reke Kelani do mesta, kjer nas bo počakal avtobus (kdor ne želi, lahko izpusti rafting). Že kar utrujeni bomo prispeli v drugo največje mesto na otoku – Kandy. Večerja in nočitev v hotelu Earl's Regent ali podobnem enake kategorije.

7. DAN, 25. JULIJ 2024: KANDY (TEMEPLJ BUDINEGA ZOBA; BOTANIČNI VRT, UGODNI NAKUPI) (Z,V,N)

Po zajtrku bomo dan pričeli z obiskom templja Budinega zoba in to v času, ko se v njem odvija obred daritve. Popoldan se bomo odpeljali v bližnjo Peradeniyo, kjer bomo vstopili v enega izmed največjih in najstarejših botaničnih vrtov, v tem delu sveta. Kandy je ena najbolj priljubljenih točk, ki jo obiščejo turisti in je bila zadnja prestolnica Sinhalezov pred prihodom Angležev. Tu si bomo vzeli čas za različne ugodne nakupe. Večerja in nočitev v istem hotelu.

8. DAN, 26. JULIJ 2024: KANDY – VRT ZAČIMB – TEMPLJI V DAMBULLI – SIGIRIYA (Z,V,N)

Po zajtrku se bomo navduševali nad bogato založeno tržnico z zelenjavo in sadjem. Potem se bomo odpravili proti Sigiriyi. Na poti se bomo ustavili na vrtu začimb, ki jih uporabljajo za različne Ayuverdske pripravke. Potepanje bomo nadaljevali v Dambulli, kjer si bomo v popoldanskem času ogledali jamske templje. Ti templji skrivajo pet votlin v katerih bomo lahko občudovali preko 90 kipov bud. Današnji dan bomo zaključili z večerjo in nočitvijo v hotelu Fresco Water Villa ali podobnem hotelu enake kategorije.

9. DAN, 27. JULIJ 2024: SIGIRIYA – RITIGALA – SIGIRIYA (Z,V,N)

Po zajtrku se bomo odpeljali do največje znamenitosti na otoku - skale Sigiriya na kateri je kralj Kasyapana, na željo svojega očeta, zgradil svojo rezidenco, v kateri je od leta 477 do 498 tudi razkošno živel. Do kraljeve rezidence vodi približno 1200 stopnic, ki jih je vredno prehoditi, saj nas na vrhu čaka čudovit razgled nad pokrajino, zanimiva simetrija rezidence in kar 18 ohranjenih čudovitih skalnih fresk. Kasneje se bomo odpeljali do skrivnostnega področja Ritigale, kjer se v džungli skriva verjetno tempeljski kompleks, z ostanki samostana ter bolnice. Večerja in nočitev v istem hotelu.

10. DAN, 28. JULIJ 2024: SIGIRIYA – VZHODNA OBALA PASSIKUDAH - NILAVELI (Z,K,V)

Zajtrk. Sledi vožnja na vzhodno obalo do Passikudah, kjer bomo na čudoviti plaži nastanjeni naslednje dni. Večerja in nočitev v Pigeion Island Resort ali podobnem enake kategorije.

11. in 12. DAN, 29. in 30. JULIJ 2024: NILAVELI (Z,V,N)

Zajtrk. Prosto za samostojne aktivnosti ali le za kopanje in poležavanje na peščenih plažah. Večerja in nočitev v istem hotelu.

13.DAN, 31. JULIJ 2024: NILAVELI– NEGOMBO (Z,V,N)

Po zajtrku prosto do popoldanskega prevoza v Negombo. Večerja in nočitev v hotelu Sea Horse ali podobnem hotelu enake kategorije.

14.DAN, 01. AVGUST 2024: NEGOMBO – ISTANBUL – LJUBLJANA

Zgodaj zjutraj sledi prevoz na letališče, od koder bomo ob 06.55 uri poleteli v Istanbul (obroki in pijača v letalu). Ob 12.45 uri bomo pristali v Istanbulu in ob 18.20 uri nadaljevali z letom v Ljubljano, kjer bomo na domačem letališču pristali ob 19.30 uri.

 

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 1.999,00 EUR

 

DOPLAČILO ZA ENOPSOTELJNO SOBO: 365,00 EUR

 

DATUM ODHODA 19. JULIJ 2024

 

NAJMANJŠE ŠTEVLO POTNIKOV: 10

 

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevozi, letališke pristojbine, vsi navedeni prevozi s klimatiziranim avtobusom po Šri Lanki po programu, prevoz s terenskim vozilom na safariju, namestitev v navedenih hotelih ali podobnih hotelih enake kategorije na osnovi pol penziona, navedeni ogledi z lokalnim slovensko govorečim vodnikom,  vključenimi vstopninami ter organizacijski stroški.

 

 

 

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: vizum za Šri Lanko 50,00 EUR, dodatna hrana,  pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine.

 

SPLOŠNI PODATKI:

  • čas: srednjeevropski + 3,5 ure na Šri Lanki
  • elektrika: 220V, drugačne vtičnice – vendar adaptarjev ne potrebujete 

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA POTOVANJA SO SESTAVNI DEL ARANŽMAJA
 

Povpraševanje
 

Kje smo