Šri Lanka in Maldivi

 

ŠRI LANKA in MALDIVI

Potepanje po starodavnih templjih, lenarjenje na peščenih plažah

ter občudovanje rajske pokrajine

 

1. DAN, 22. oktober 2023: ZAGREB – DOHA – COLOMBO (P)
Ob 08.40 uri se dobimo na letališču v Zagrebu, od koder bomo ob 10.40 uri z letalsko družbo Qatar Airways poleteli v Doho, s pristankom ob 17.00 uri. Ob 18.55 uri bomo nadaljevali z letom v Colombo.

2. DAN, 23. oktober 2023: COLOMBO – DAMBULLA -JAMSKI TEMPLJI (P,V,N)
Ob 02.20 uri po krajevnem časi bomo pristali v prestolnici Šri Lanke. Po opravljenih carinskih formalnostih (Slovenski državljani za vstop na Šri Lanko potrebujemo vizum, ki se ga pridobi preko spleta), se bomo odpeljali proti Dambulli. Namestitev in krajši počitek v hotelu Sungreen ali podobnem. Popoldan bomo namenili obisku jamskih templjev. Tako ne bomo izpustili ogleda Zlatega Kamnitega templja iz 1. st. pred. n.št, ki je največji tempelj na otoku zgrajen v skali. Skalnat strop je prekrit s freskami, ki izhajajo iz bogate budistične mitologije in pripovedujejo zgodbe o preteklih življenjih Bude. Večerja in nočitev v Sungreen hotelu ali podobnem hotelu enake kategorije.

3. DAN, 24. oktober 2023: DAMBULLA – RITIGALE – DOMAČINI – DAMBULLA (Z,V,N)
Po zajtrku se bomo napotili proti področju Ritigale, kjer se v džungli skriva najverjetneje tempeljski kompleks, z ostanki samostana ter bolnice. Po kamnitih poteh, ki povezujejo celoten kompleks in ki vodijo skozi starodaven gozd, se bomo dvignili do starodavnega rezervoraja iz 4. st.pred. n.št., ki je služil za obredno kopanje. V popoldanskih urah sledi prijetno presenečenje,….

Prevoz nazaj v Dambullo, večerja in nočitev v Sun Green Hotelu.

4. DAN, 25. oktober 2023: DAMBULLA – SIGIRIYA - VRT ZAČIMB – TRADICIOANLNI PLESI – KANDY (Z,V,N)
Še pred zajtrkom ter kasnejšo gnečo, si bomo ogledali največjo zanimivost Šri Lanke -Sigiriyo - skalno rezidenco kralja Kasyape iz 5. st. Ko se bomo povzpeli po strmih stopnicah navpične skalne gmote, se nam bo razodel pogled na edine posvetne freske na otoku. Od nekoč petsto fresk jih je ohranjenih le še dvaindvajset. Skozi "levje šape", od koder tudi ime skali - Levja skala, se bomo dvignili na vrh nekdanjega kraljevega zimskega domovanja, kjer se odpre obzorje nad tem rajskim otokom. Skalnat strop je prekrit s freskami, ki izhajajo iz bogate budistične mitologije in pripovedujejo zgodbe o preteklih življenjih Bude. Po zajtrku v hotelu sledi vožnja v Kandy. Na poti ne bomo izpustili obiska vrta začimb, kjer bomo imele priložnost spoznati razne eksotične in nam neznane začimbe, dišavnice ter njihovo uporabo v šrilanški kuhinji in ajurvedski medicini. Prihod v Kandy. Večer bomo preživeli skupaj s plesalci tradicionalnih, predvsem Kandyjskih plesov, ki vključujejo tudi hojo po ognju. Prevoz v hotel Topaz, večerja in nočitev.

5. DAN, 26. oktober 2023: KANDY – TEMPELJ BUDINEGA ZOBA – BOTANIČNI VRT – KANDY (Z,V,N)
Po zajtrku bomo »skočili« na bogato založeno tržnico v središču mesta. Kasneje bomo vstopili v najbolj znan tempelj na otoku - Dalada Maligawa, kjer čuvajo Budin zob, ki kot najpomembnejša relikvija privlači množice domačih in tujih turistov in to v času, ko se v templju odvija obred daritev. Popoldan se bomo odpeljali v bližnjo Peradeniyo, kjer bomo vstopili v enega izmed največjih botaničnih vrtov, v tem delu sveta in ki se ponaša z že kar 600 letno zgodovino. Nekaj časa bo namenjenega tudi ugodnim nakupom. Prevoz v hotel Topaz, večerja in nočitev.  

6. DAN, 27. oktober 2023: KANDY – NUWARA ELIYA – NANU OYA – ELLA (Z,V,N)
Zajtrk. Sledi vožnja do Nuwara Eliye – področja čajevih plantaž, kjer gojijo najboljši čaj na svetu na višini okoli 2000 metrov. Ogled plantaž ter tovarnico s predelovalnico čaja. Po sprehodu skozi Malo Anglijo, kot se zaradi angleške arhitekture imenuje Nuwara Eliya, sledi prevoz na železniško postajo v Nanu Oyi, kjer se bo popoldan nadaljeval z najlepšo vožnjo z vlakom na otoku, na relaciji Nanu Oya - Ella. Na železniški postaji nas bo zopet pričakal naš avtobus. Kasneje se bomo navduševali nad čudovitimi razglednimi točkami, po katerih Ella slovi. Prihod v hotel Olypus Plaza, večerja in nočitev.

7. DAN, 28. oktober 2023: ELLA – SIROTIŠNICA SLONOV – NARODNI PARK YALE (Z,V,N)
Po zajtrku si bomo v Atu Athuru Sevani ogledali  sirotišnico slonov, kjer bomo lahko mlade slončke tudi hranili. Med vožnjo skozi pokrajino Rawana Ella se bomo ustavili pri slapu Rawana, ki bo zagotovo pristal med našimi čudovitimi  slikovnimi spomini. Popoldan nas bo pot vodila do narodnega parka Yale. Na safariju bomo iz terenskega vozila, v naravnem okolju opazovali pester ter bogat živalski svet (brkati medvedi, leopardi, divji prašiči, različne vrste srnjadi, krokodili, kače, opice, divji sloni, številne ptice,…). Prevoz do hotela Tamarind Lake, večerja in nočitev.

8. DAN, 29. oktober 2023: NARODNI PARK YALE – GALLE – ŽELVJA FARMA – COLOMBO (Z,V,N)
Zajtrk. Ta dan bomo v  Ahangami spoznali ribiče, ki na hoduljah sedijo v morju in čakajo na bogat ulov. Nadaljevala bomo do obalnega mesteca Galle, ki je še vedno ohranilo tipičen nizozemski značaj. Sledi še postanek na želvji farmi, kjer domačini skrbno bedijo nad novimi rodovi teh ogroženih bitij, katere nato spuščajo v morje. Prihod v hotel Radisson, večerja in nočitev.

9. DAN, 30. oktober 2023: COLOMBO – MALE – PARADISE ISLAND (Z,P,V,N)
Po zajtrku sledi prevoz na letališče, od koder bomo v jutranjih urah poleteli na Male. Prevoz s hitrim čolnom do bližnjega Paradise Island 4****+. Namestitev v Beach Bungalowu na osnovi pol penziona. Namestitev ter prosto, večerja in nočitev.

10. in 11. DAN, 31. oktober in 1. november 2023: PARADISE ISLAND (Z,V,N)
Zajtrk ter prosto za uživanje na čudovitih plažah Maldivov. Večerja in nočitev.

12. DAN, 2. november 2023: PARADISE ISLAND – MALE – DOHA (Z,P)
Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče, od koder boste ob 22.50 uri poleteli v Doho.

13. DAN, 3. november 2023: DOHA – ZAGREB (P)
Ob 01.40 uri bomo pristali v Dohi in nato ob 08.30 uri nadaljevali z letom v Zagreb s pristankom ob 12.25 uri.

 

DATUM ODHODA: 22. oktober 2023

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 2.479,00 EUR

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 10

 

V CENO ARANŽMAJA JE VŠTETO: navedeni letalski prevozi z letališkimi taksami, navedene namestitve na osnovi pol penziona, ogledi in vstopnine po programu, prevoz s klimatiziranim avtobusom/kombijem po Šri Lanki, slovensko govoreč lokalni vodnik ter organizacijski stroški

 

V CENO NI VŠTETO: storitve po vaših naročilih, napitnine ter vizum za vstop na Šri Lanko 50,00 USD

Kje smo